Ik zie het leven als één groot leerproces.

We hebben allemaal periodes waarin de dingen gewoon lekker lopen, alles zijn gangetje gaat en we hebben periodes waarin we denken: Pffff …… komt dit ooit nog goed. De welbekende achtbaan waar we niet meer uit kunnen stappen als we erin zitten. 


Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal deze processen hebben. Het hoort bij het leven. Dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk is.

Ook ik heb zulke periodes in mijn leven. Op mijn dertigste kreeg ik een burn out. Dat was voor mij de meest moeilijke periode in mijn leven (tot nu toe). Het heeft me al met al denk ik wel een jaar of vijf gekost voordat ik er echt weer helemaal stond. Vijf jaar van vallen en weer opstaan. Omdat ik iemand ben die op onderzoek uitgaat en wil weten waarom dit mij overkomt en wat ik eraan kan doen om ervoor te zorgen dat dit mij niet nog een keer gebeurd, ga ik onderin “mijn kelder” om te kijken wat ik daar aantref. Het heeft me tijd gekost om te begrijpen dat pijn niet opgelost wordt door ervoor weg te lopen. Niet geuite emoties blijven in je lichaam zitten en maken je ziek. 

Tijdens mijn burn out had ik paniekaanvallen en heb ik uiteindelijk een angststoornis ontwikkeld. Ik heb adem- en ontspanningstherapie gevolgd, anti depressiva geslikt, ben bij een psycholoog onder behandeling geweest en al die tijd ging ik ook naar een paragnost voor energetische behandelingen.

Vragen die ik mezelf stelde waren: wie ben ik eigenlijk, waar word ik nu blij van, waarom doe ik dit, doe ik dit voor mezelf of voor een ander?

Na vijf jaar stond ik er weer, sterker en krachtiger dan daarvoor. 

Ik ging mijn gevoelskant steeds meer ontdekken en merkte dat dit een belangrijk, maar nog onderbelicht, onderdeel van mezelf was en dat hier nog veel voor mij te leren en te ontdekken was. Verschillende opleidingen, cursussen en workshops heb ik gevolgd. Mijn man zei wel eens als ik weer op cursus ging: Wat ga je er dan mee doen? En dan zei ik: Dat weet ik nog niet, maar er komt een moment dat alle puzzelstukjes op de plek vallen.

En dat moment is gekomen. Deze puzzel is af en ik wil heel graag mijn kennis, mijn aandacht, mijn energie gaan inzetten voor zowel mens als dier.

 

Dieren zijn mijn passie en altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.

Ik kan me geen leven voorstellen zonder dieren. Mijn liefde voor dieren is zo groot dat ik ze graag wil helpen, daar waar ik kan. En ik voel dat hier ook een belangrijke taak voor mij is weggelegd. Hondeneigenaren informeren en bewust maken. Dus daar ga ik mij op richten. 

 

Ik weet wat ik hier kom doen en ik weet wie ik kan helpen.

Mijn kracht is dat ik zeer toegankelijk ben en dat ik mensen weet te boeien. 

Ik denk ook dat dit komt, omdat ik van het kaliber ben: what you see is what you get. Ik ben open, eerlijk en belangstellend. Bij mij is het glas bijna altijd half vol. En ja, ook ik ga nog regelmatig op mijn bek, maar daar leer je alleen maar van. Je leert vaak meer van je fouten dan van je successen. 


Een belangrijk onderdeel van mijn leven, zijn mijn “mannen” (ik ben getrouwd met Ewald en samen hebben wij twee lieve zonen Jorn en Ferry), onze dieren (twee honden, Kira en Banjer en onze kat Emmy). Daarnaast prijs ik mij gelukkig met een paar fantastische vriendinnen en mijn familie. Verder ben ik een “levensgenieter”, ik houd van lekker eten, chocola is mijn guilty pleasure en een lekker speciaal biertje op zijn tijd. 

Minimaal één keer per jaar moet ik naar de zee, omdat die magisch voor mij is. Oh, en ik ben gek op muziek en dansen. En terugtrekken in mijn prachtige praktijk ruimte en bezig zijn met aromatherapie, edelstenen, muziek luisteren of whatever maakt mijn leven compleet.

Voor diegene die heel graag willen weten wat ik zoal allemaal gedaan heb:

  • Aromatherapie voor paarden en honden

  • Opleiding Natuurgeneeskundig hondentherapeut (bij Karin Groot Jebbink, veterinair natuurgeneeskundige en bewegingstherapeut voor paarden en honden)

  • T-touch massage voor honden

Het belangrijkste voor mij wat ik geleerd heb, is m.b.t. de aroma therapie dat essentiële oliën ontzettend veel kunnen betekenen voor mens en dier. Geuren doen zoveel voor en met ons en de oliën zijn op zoveel manieren toepasbaar. 

De opleiding Natuurgeneeskundig hondentherapeut heeft mij geleerd om met een brede holistische blik te kijken. Ik heb zoveel kennis opgedaan, over zoveel verschillende onderwerpen en inzichten gekregen over hoe wij met onze hond omgaan. Met name de module over vaccineren, vlooien- en tekenbestrijding en ontwormen was een enorme eye-opener voor mij. Maar ook de rol van de darmen, Bach Bloesem, Celzouten, zo breed opgezet, heel erg mooi. En ik weet dat ik op dat gebied nog lang niet ben uitgeleerd.

Astrologie en numerologie hebben mij veel duidelijkheid verschaft. Wie ben ik, wat kom ik hier eigenlijk doen. Wat past wel bij mij en wat niet. Door de verdieping in astrologie en numerologie heb ik hier heel veel antwoorden op gekregen. Dat was en is nog steeds voor mij echt een verademing. 

Mijn aanbod kun je vinden bij “Jouw hond natuurlijk gezond”.

Uiteraard ben je altijd van harte welkom voor een kennismaking om te kijken of ik wat voor jouw hond kan betekenen.


Contact

Wil je graag meer informatie, of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op!